logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Dişler İçin Korkulu Rüya : BİBERON!

Dişler İçin Korkulu Rüya : BİBERON!

Çocukluk çağı çürüklerinin en yaygın kronik çocukluk hastalığı olduğunu ve neredeyse tamamen önlenebilir olduğunu biliyor muydunuz? Biberon bilinçsiz kullanımda erken çocukluk çağı çürükleri için kusursuz zemin oluşturur. Bebeğinizin çürüklerden korumanıza yardımcı olmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Yapmayın: Çocuğunuzun Biberonuna Şekerli İçecekler koyun

proxy?url=http%3A%2F%2Fwww.zipheal.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F01%2Fbaby_bottle_tooth_decay.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

Bebeğinizin biberonunda meyve suyu veya spor içecekleri gibi şekerli içecekleri koymak tavsiye edilmez.Yüksek miktarda şeker diş çürümesine yol açabilir ve dişleri ortaya çıkmaya başladıkça diş problemlerine neden olabilir. Bebek dişlerindeki çürükler de yeni yetişkin dişlerde komplikasyonlara neden olabilir.

Yapın: Yemekten Sonra Ağzını Silin

TB2ZXQ5lCFmpuFjSZFrXXayOXXa_!!451059240.jpg

Nemli, temiz bir bezle, çocuğunuzun ağzını her yemekten 15 dakika sonra temizleyin - sıvı veya katı.Bunu yapmak ağızlarını şekerden ve çürüklere yol açabilecek enkazdan korur.

Yapmayın: Biberonla Uyutun

proxy?url=http%3A%2F%2Fanswerangels.com.au%2Fimages%2Fbottle-baby12.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

Uyku vakti biberonu bebeğinizi rahatlatabilse de, diş etleri ve diş geliştirmede çok yıkıcı olabilir.Çocuklarınızın ağzında bırakıldığında, anne sütü, formülü ve sütünden elde edilen şeker, enfeksiyon ve ağrıya yol açabilir. Biberon içermeyen uyku rutini kurmaya çalışın.

Yapın: Onlara Yatmadan Önce Sıvı Gıda Temin Edin

proxy?url=http%3A%2F%2Fak9.picdn.net%2Fshutterstock%2Fvideos%2F15467629%2Fthumb%2F9.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

Yataklarındayken, yudumlanabilmelecek sıvı gıdalar sağlayan bir rutine girmeye çalışın, ancak gözetim altında. Işıkları söndürmeden ve uyumasına izin vermeden önce ağzını temizleyin veya fırçalayın, biberon veya bardağı yanınıza alın. Bu tür bir rutin, onları yatmadan önce su gibi sıvı gıdaları içmeye teşvik edip, yatmadan önce bir biberonu sevdirmekten alıkoyacak.

Yapmayın: Biberonları Mikrodalgada ısıtın

hqdefault.jpg

Mikrodalgalar rahat ve hızlıdır, ancak formülle dolu bir şişeyi ısıtmak için kullanılmamalıdır. Mikrodalga ısı formülünü eşit olmayan bir şekilde yapmakla kalmaz, aynı zamanda içmek için çok sıcak bir formül elde edebilir. Ek olarak, mikrodalgalardan kaynaklanan aşırı ısı plastik biberonlara zarar verebilir ve aşınabilir.

Yapın: Biberonlarını Sıcak Su İle Bir Tencerede Isıtın

maxresdefault.jpg

Şişelenmiş formülü ısıtmanın en iyi yolu ocak üzerine su dolu bir tencerede ısıtmaktır. Bunu yapmak için, şişelerini tamamen kaplayacak kadar uzun bir tencereyi su ile doldurun. Tencereyi 4 - 5 dakika düşük-orta ayarda ısıtın. Sonra, şişeyi suya koyun ve 1-2 dakika ısıtın. Bebeğinize servis yapmadan önce, çok sıcak olmadığından emin olmak için önkolunuzun içine birkaç damla koyarak formülün sıcaklığını kontrol edin.

Yapmayın: Onların Bebek Biberonları ile dolaşmasına izin verin

baby-walking-toy-2.jpg

Çocuğunuze yürümeye başladıkça, düşmeye başlarlar, bu yüzden çocukların biberonları ile yürümelerine izin vermemelisiniz. Amerika'da bir çocuk her 4 saatte bir biberon tutarken düşme sonucu yüz yaralanması nedeniyle hastaneye gittiğini biliyor muydunuz? Onları biberon istediklerinde oturmaya ikna etmeli, yürümek istediklerinde ellerinden almalısınız.

Yapın: Onları Kapaksız Bardaklardan İçirmeyi Öğretin

9557592-cute-little-boy-is-holding-big-glass-of-milk-while-sitting-at-table-isolated-over-white.jpg

Çocuğunuzu, büyümeye başladıkları zaman, genellikle 12 - 18 aylıkken, biberonlarından ayırmaya başlamalısınız. Biz normal şartlar altında biberon kullanımı hiç önermiyoruz ama siz bu aşamayı çoktan geçtiyseniz vazgeçirmenin iyi bir yolu var. Bir yudumlama kabına geçerek ya da yemek zamanında kapaksız bardaklardan içmelerine izin vererek başlayabilirsiniz. İlk başta biraz dökülecek, bu yüzden sadece çocuğunuzun suyunu ya da temizlenmesi kolay olan şekersiz bir içeceği vermeye çalışın. Onları erken yaşta yetişkin bardaklarını tanıtırsanız, biberona daha az güvenir ve bir biberonla yürümenin bir sonucu olarak yaralanmaları sürdürme olasılığını azaltır.

Her Altı Ayda Bir Kliniğimize Kontrole Bekliyoruz

Çocukluk çağı diş çürümesinin önlenmesinin en iyi yolu çocuğunuzun ilk doğum gününden önce diş hekimliği kliniği ziyaretidir. Onları pediatrik diş hekimi ile tanıştırmak, çocuğunuzun diş hekimini ziyaret etmesine ve ağızlarını temiz tutmasına yardımcı olur. Diş hekimi bulduktan sonra, ağızlarının temiz kaldığından emin olmak için her altı ayda bir pediatrik diş hekimini ziyaret edin!

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen