logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Aile Yemeği Sağlıklı Bir Ağız İçin Önemlidir

Aile hayatı telaşlı olabilir ve birlikte tüm aile bir araya getirmek için masa etrafında toplamak zor. Ancak, bir aile yemeği, ebeveynlerin çocuklarının daha sağlıklı gülümsemelerine yardımcı olmaları için harika bir araç olabilir.

Ebeveynler, Ağız İçin Sağlıklı Gıdalar Sunabilir

Diyet seçimleri çocuğunuzun ağız sağlığında büyük bir etkiye sahiptir ve gıdalar genel refahını etkiler. Ebeveynler, çocuklarına sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için aile yemeğini tercih edebilir ve bu durumdan ilk etkilenen ağız sağlıkları olacaktır. Akşam yemeğine önceden yayınladığımız blog yazımızda belirttiğimiz besinlerden daha fazla eklemeyi deneyin. Lifli, yeşillik şöleniyle dolu yiyecekler menünüze ekleyin ve dişleri yemekten sonra mutlaka fırçalayın. Ayrıca dişlerini güçlendiren ve çene gelişimi için kemik güçlendiren yemekler yani kalsiyuma özen gösterin.

Diş Sağlığı Rutin Kontrol için iyi bir şans

Herkesin masaya oturması, ebeveynlere çocuklarını yakalama şansı veriyor ve onlara ağız sağlığıyla ilgili soru sormak için harika bir zaman olabilir. Ebeveynler, bu kez dişlerinin nasıl hissettiklerini sormak, her gün düzgün bir şekilde fırçalayıp diş ipi kullanmak ve ağız sağlığının genel refahını sormak için kullanabilirler. Genellikle çocuklar ebeveynlerine doğrudan sağlık şikayetleri ile gideceklerdir. Ancak, çocukların yaşı ve programları daha telaşlı hale geldikçe, akşam yemeği zamanı siz ve aileniz için birbirinizi yeniden deşarj olmasını sağlamaya, keyifli vakit geçirmeye ve kontrol etmeyi amaçlayan kutsal bir alan olabilir.

Su Sunan Bir Yer

Su en sağlıklı olanıdır - insan vücudu için en sağlıklı olan maddedir. Ayrıca ağız ve diş sağlığı için BÜYÜK ÖNEMİ VARDIR! Su, doğal olarak yiyecek artıklarını ve kötü ağız bakterilerini içermeyen dişleri temizleyen tükürük üretimini uyarır. Ayrıca, soda ve meyve suyu gibi şekerli içecekler diş çürümelerine ve diş çürümelerine yol açabilecek kötü bakterileri besleyerek dişlere zarar verir. Bir aile yemeği için masa etrafında toplanırken, herkesin içmesi için bol su olduğundan emin olun.

Uykudan Önce Son Yemek

Akşam yemeğinin günün son öğünü olduğu için, ebeveynlerin bu öğünleri, çocuklarının yemek yemeden ve yatmadan önce yemek için son bir pencere olarak kullanmaları önemlidir. Gecenin geri kalanında yemek yemediğinden emin olun. Dişlere bırakılan gıda parçacıkları ile yatağa gitmek diş çürümesine ve boşluklara yol açabilen asidik ataklara karşı hassas dişler bırakır.

Ailenin Besin Alımı Sağlıklı mı?

Beslenme ağız sağlığı için en önemli faktördür. Çocuğunuzun sağlıklı beslendiğinden veya hangi besinlerin sağlıklı olduğu konusunda endişeleriniz ve sorularınız varsa kliniğimizi ziyaret edin. Tecrübeli ve deneyimli doktorumuz ve onun profesyonel ekibi size yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Çocuklarınızın sağlıklı ve parlak bir gülümseme kazanmalarına yardımcı olmak için evde kullanabileceğiniz ağız sağlığıyla ilgili diyet tavsiyeleri vereceğiz.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen