logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Blog Sayfa 2

Çocuklarda Ön Diş Çürükleri İçin Zirkonyum Kuron

Çocuklarda Türkiye’de ilk defa kliniğimizde uygulanan ZR sanat ve bilim arasındaki mükemmel dengeyi temsil eder. Yüksek dereceli monolitik seramik zirkonyumdan yapılmış bu kuronlar, Doğal dişlerden 9 kat daha güçlü bir malzeme olup gerçek bir diş görünümündedir. Zirkonyum kuronlar uygulama açısından çocuk hasta için çok zor bir uygulama değildir

Çocuğunuzun İhtiyacı Olan Vitaminler ve Mineraller

Ağız sağlığınızı korumak için diş fırçalamak ve diş ipi kullanmaktan fazlası gerekli olabilir. Aslında çocuğunuzun tükettiği besinler sağlıklı bir ağız elde etmek için önemli bir rol oynar. Aşağıda belirttiğimiz vitamin ve minareller çocuğunuzun ağız sağlığını korumak için gerekli olan vitamin ve minerallerdir.

Ağız Sağlığı Hakkında Bilinen 4 Yanlış

İnternet erişimi kolay ve sınırsız bilgiye sahip sanal bir ortamdır. Konuda uzman olmayan birçok insanın fikrini ve deneyemini paylaşabileceği bir ortam fakat bazı tecrübeler her insanda aynı sonucu ortaya koymayabilir. Bize çok sık sorulan 4 yanlış bilgiyi aşağıda topladık. Sizinde sorularınız varsadoktortakvimi profilimizden veya Perili Dişler Kliniği adlı sitemizin iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Neden Pediatrik Dişhekimini Seçmelisiniz?

Neden Çocuk Diş Doktorunu Seçmelisiniz?

Çoğu ebeveyn genellikle çocuklarını genel dişhekimliği uygulayan birine götürmek yerine pediatrik bir dişçiye bakmak isteyip istemediklerini merak eder. Düzenli hastalarımız iseniz cevabı zaten biliyorsunuzdur…Çükü bizim uygulamamızın ne kadar harika olduğunu biliyorsunuz!

Çocuğunuzu Diş Fırçalama Rutinine Nasıl Alıştırırsınız?

Çocuğunuzu Diş Fırçalama Rutinine Nasıl Alıştırırsınız?

Diş çürüğü beş yaşın altındaki çocukları etkileyen en yaygın hastalıktır, ancak neredeyse tamamen önlenebilir. Her seferinde iki dakika boyunca günde iki kez fırçalayarak, çocukların dişlerinin çürüme şansını önemli ölçüde azaltabilir ve sağlıklı yetişkin bir gülümseme kazanmalarına yardımcı olabilirler. Bununla birlikte, yeni fırçaların dişlerini fırçalamaktan zevk alması ve bir fark yaratmak için yeterince uzun süre fırçalaması zor olabilir. Bu yüzden, ilk kez fırçalamanın tadını çıkarmasını ve daha iyi fırçalamalarına yardımcı olmayı nasıl sağlayabilirsiniz?

Sert Şeker Ağız Sağlığı İçin Zararlıdır

Sert Şeker Ağız Sağlığı İçin Zararlıdır

Sert şeker çok popülerdir ve akla gelebilecek hemen hemen her lezzet ve boyutta çocuklarınıza sunulur. Ancak, aynı zamanda dişler ve yer tutucu için çok yıkıcı olabilir. Çocuğunuzun bir yer tutucu veya diş teli varsa, bu şeyleri yemeden önce düşünmelisiniz.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen