logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Mükemmel Gülüş İçin Sağlıklı Beslenme

Mükemmel Gülüş İçin Sağlıklı Beslenme

Mükemmel Gülüş İçin Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı bir beslenmenin desteklenmesi, çocuğunuzun genel sağlığı için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir, ancak bazı yiyecekler de gerçekten sağlıklı dişleri ve diş etlerini destekleyebilir! Çocuğunuza okul için ağız sağlığını destekleyecek bir şekilde öğün hazırlayabilir, ağız sağlığınızı koruyabilirsiniz. Çocuğunuzun sağlıklı bir gülümseme kazanmasına yardımcı olacak ve okula öğle yemeği hazırlamanızı kolaylaştıracak dört yiyecek.


1) PEYNİR

Peynir, dişlerin sağlığını destekleyen ve kalsiyumu yüksek bir besindir. Aynı zamanda diş minesini güçlendiren ve çürükleri önlemeye yardımcı olan kazein adı verilen bir protein içerir. Çocuğunuzun öğle yemeğine her gün daha fazla kalsiyum ve kazein vermek için birkaç dilim peynir eklemeye çalışın!

2) ELMA

Elmalar, dişleri doğal olarak temizleyen yüksek lifli bir meyvedir! Elmalar, dişleri, diş etlerini ve dillerini lifli dokuları ile yeniliyorlar. Bu, plak birikmesine karşı savaşmaya yardımcı olur ve yüzeydeki lekelerin dişlerden çıkarılmasına yardımcı olur. Elmalar ayrıca dilin arkasındaki kötü plak ve kalıntı izlerini kaldırarak kötü nefes ile savaşırlar.

Çocuğunuzun öğle yemeğine elma yerine elma dilimleri eklemenizi öneririz.

3) YOĞURT

Peynir gibi, yoğurtta kalsiyum ve kazein bakımından yüksek olmakla birlikte, aynı zamanda yüksek miktarda sağlıklı bakteri içerir. Yoğurdun içindeki sağlıklı bakteriler dişlere yapışabilecek ve çürüğe yol açabilecek kötü bakterilerle savaşmaya yardımcı olur.

Çocuğunuza her gün sağlıklı bir kalsiyum kaynağı olarak yağsız yoğurda yedirmenizi öneriyoruz.

4) KEREVİZ, HAVUÇ, BİBER

Havuç, kereviz ve biber gibi çiğ sebzeler sağlıksız cips ve kraker yerine çocuklara verilebilecek en iyi atıştırma alternatifleridir. Patates cipsi ve kraker gibi nişastalı karbonhidratlar dişlere yapışabilir ve çürüklere yol açabilecek sağlıksız asit oluşumuna neden olabilir. Kereviz gibi lifli sebzeler, aslında dişleri tüketildikçe temizleyebilirler!

Çocuğunuzun öğle yemeğini paketlerken, cips yerine sebze seçin. Genel sağlıklarını geliştirebilirler ve dişlerine cips gibi nişastalı atıştırmalıklar gibi yapışmazlar.

5)SU

Su, ağızlarımızı temiz tutmamızda sahip olduğumuz en iyi araçlardan biridir, özellikle de dişleri asidik gıdalara karşı daha dirençli hale getirmeye yardımcı olan besinlerden biri sudur. Çocuğunuzun öğle yemeğini hazırlarken, meyve suyu veya soda yerine bir şişe su koyun.

Ayrıca, yemek yemekten sonra ağzını temiz tutmaları için onları su içmeye teşvik edin. İçilen su, dişlerde kalan yemek artıklarını, mine kaybına ve asit oluşumuna neden olabilecek kalıntıları temizlemeye yardımcı olur.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen