logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Erken Çocukluk Çağı Çürüklerinden Kaçınmak İçin 6 İpucu

Erken çocukluk çağı çürükleri, 6 yaşın altındaki çocuklarda ortaya çıkan çürükler veya çürük diş yüzeyleri olarak tanımlanır. Ancak bu kavitelerden korunmanın belli yöntemleri vardır. Ailelere verilebilecek ağız diş sağlığı ve beslenme önerileriyle bu boşlukların ve çürüklerin önlenmesi sağlanabilir!

1 - Şekerli Sıvılardan Kaçının
h_53eb73f573295.jpg

Biberon veya beslenme için kullandığınız herhangi bir şişe, yeni yürümeye başlayan çocuklara büyük rahatlık verir, ancak onları yanlış kullanmak diş çürümesine ve diğer ağız problemlerine neden olabilir. Boşlukları önlemek için, bebek şişelerine asla meyve suyu veya şekerli sıvıları koymayın. Çocuğunuz vermiş olduğunuz şekerli sıvılara alışırsa , bu içeceği su ile seyrelterek gitgide içindeki şekerli sıvı miktarını azaltarak bu alışkanlığından uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz .

2 - Çocuk Diş Doktoru Muayenehanesi

pedodonti.jpg
Bizim gibi çocuk diş hekimi muayenehanelerinde çocuklar için özel olarak tasarlanmış eğlenceli ve davetkar ortamlar sağlanmaya çalışılıyor. Çocuk diş hekimleri, küçük çocuklara ve ergenlere bakım yapmak için 4.5 yıllık özel eğitim almışlardır. Çocuklarınızın ilk doğum günleri öncesinde onların rutin ağız bakımı ve çürük önlemek amacıyla kontrollerine götürebileceğiniz bir çocuk diş hekimi seçmeniz gerekmektedir.

3 - Yatmadan Önce ve Uyku sırasında biberon şişesine 'Hayır' deyin

KbwljK4.jpg

Yatma vakti biberon bebeğinizi rahatlatabilse de, diş etleri ve diş gelişiminde çok yıkıcı etkileri olabilir. Çocuklarınızın ağzında bırakıldığında, anne sütünden ve mamadan gelen şeker, enfeksiyon ve ağrıya yol açabilir. Çocuğunuz için en sağlıklısı biberon olmadan oluşturabileceğiniz bir uykuya dalma rutinidir. Çocuğunuzun uykuya dalması için bir şişe olması gerekiyorsa, suyla dolu bir şişe ile yatağa gönderin.

4 - Erken yaşta Diş Temizliğinin Önemi

8yYAJpZ.jpg

Bebeğinizin dişleri olmadığı ağızlarını temizlemememiz gerektiği anlamına gelmez! Temiz ve nemli bir bezle dişetlerini beslenme periyodundan sonra silebilirsiniz. Kalan yiyecek artıklarını uzaklaştırmış olursunuz. Bunu yaparak bebeğinizin erken dönemde ağız bakımıyla tanışmasını sağlıyarak ağız sağlığını da korumuş olucaksınız.

5 - Fırça ve Diş İpi Birlikte Kullanımı

Çocuklarınızı fırça ve diş ipi kullanma alışkanlığı edindirmenin harika bir yolu, onlarla fırçalamaktır! Çocukları sağlıklı bir fırçalama rutinine yönlendirmek için eğlenceli bir yoldur ve aynı zamanda ilerlemelerini ve fırça süresini izlemenizi de sağlar.

6 - Ağız Sağlığı İçin Düzenli Diyet Oluşturun

Çocuğunuzun diyetini düzenlemek ve onların daha sağlıklı bir ağıza sahip olmasına yardımcı olmak kolaydır.Çocuğunuzun temiz ve sağlıklı dişleri olması için çok fazla meyve ve sebze içeren bir diyet yapmayı deneyin . Ayrıca, çürüklere karşı en etkili kalsiyum kaynaklarından yararlanmasını sağlayın.

Çocuk Diş Doktorlarının Önemi

Diş çürüğü ağrılıdır ve gelişmekte olan ağızların genel sağlığını etkileyebilir, bu nedenle erken tedavi , kavitelerin üstesinden gelmenin en iyi yoludur. Her altı ayda bir rutin kontroller, çocuğunuzun ağız sağlığının devamlılığının en iyi yoludur. Bunun için mutlaka çocuklarınızın rutin olarak çocuk diş doktorlarına götürmeniz gerekmektedir.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen