logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Çocuğum İçin Diş Beyazlatma İşlemi Sağlıklı Bir Uygulama Mıdır?

Çocuğum İçin Diş Beyazlatma İşlemi Sağlıklı Bir Uygulama Mıdır?

Çocuğum İçin Diş Beyazlatma İşlemi Sağlıklı Bir Uygulama Mıdır?

Sağlıklı ve parlak bir gülümseme, özellikle çocuklar için özgüven sağlayıcı bir şeydir. Ancak birçok ebeveyn, çocuklarının gülüşlerini iyileştirmek için ü beyazlatmaya yönelik ürünleri tercih ediyor. En yaygın diş beyazlatma seçeneklerinden biri diş macunudur. Ancak çocuğunuzun kullanması uygun mu?

Beyazlatıcı Diş Macunu

Beyazlatıcı diş macunu diş yüzeyindeki lekeleri çıkarmak için işe yarayabilir, ancak dişlerin doğal rengini değiştirmek veya gölgelerini hafifletmek için işe yaramamaktadır. Beyazlatıcı diş macunları genellikle dişleri parlatmak için çalışan ve diş lekelerini parçalayan veya dağıtan kimyasallara sahip olan hafif aşındırıcılar içerir.

Beyazlatıcı diş macunu küçük lekeleri çıkarmak için işe yarayacaktır, ancak çocuğunuzun dişlerini, onları daha da beyaz gösterecek şekilde değiştirmeyecektir. Ayrıca diş minesindeki mikroskobik deliklerin aşındırıcılardan açığa çıkabileceğinden, dişlerin soğuğa veya sıcaklığa duyarlı hale gelmesine neden olabilir.

Beyazlatıcı Diş Macunu için Profesyonel Alternatif

Diş beyazlatma, kontrollü bir şekilde karbamid peroksit veya hidrojen peroksit uygulamasıyla dişleri beyazlatan bir kozmetik diş hekimliğidir. Diş beyazlatma ürünlerini mağazada veya eczanede elde edebileceğiniz gibi, Amerikan Pediatrik Dişhekimliği Akademisi, ebeveynlerin çocuklarının dişlerini beyazlatırken pediatrik diş hekimine başvurmasını tavsiye eder.

Profesyonel beyazlatma ile pediatrik diş hekiminiz beyazlatıcı cihazı yerleştirirken daha fazla kontrole sahiptir. Hekiminizin kontrolündeki cihaz, çocuğunuzun bir mağazadan aldığı cihazdan daha iyi çalışacaktır. Ayrıca dişlere daha özenli bir uygulama yerleştirmesine ve negatif diş eti etkilerini azaltmaya yardımcı olmasını sağlar. Ayrıca, profesyonel olarak uygulanan diş beyazlatma, mağazada satılan ürünlerden daha iyi beyazlaşır ve çocuğunuza tezgah üstü bir üründen daha fazla doku koruması sağlar.

Beyazlatmayı Seçsek, Çocuğum Hangi Yaşta Başlayacaktır?

Çocuğunuzun, ilk dişinin çıkmasından 2 yıl sonra oluşan herhangi bir beyazlatma tedavisine başlamadan önce, kalıcı dişlerindeki plak oluşumu tamamen diş taşına dönene kadar beklemesi gerekir. Çocuğunuz yetişkin dişleri çıkmadan önce bir beyazlatma tedavisi kullanıyorsa, diş minesini kırarak dişeti dokularına zarar verme riski vardır.

Evde herhangi bir beyazlatma tedavisine başlamadan önce, öncelikle çocuğunuzun pediatrik diş hekimine danışmak en iyisidir.

Çocuğunuz dişlerindeki lekeler konusunda bilinçli ise, kliniğimizi ziyaret edin. Ağız sağlığının durumunu değerlendireceğiz ve daha sağlıklı bir gülümsemeye yardımcı olacak bakım önerileri sunacağız.

Çocuğunuz için herhangi bir diş beyazlatma tedavisine başlamadan önce pediatrik diş hekimine danışmak önemlidir. Bu sayede çocuğunuza bir diş hekiminin profesyonel gözetiminde daha parlak bir gülümseme kazandırırsınız ve evde diş beyazlatma ürünlerinde yaygın olarak görülen yan etkilerden kaçınabilirsiniz.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen