logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Kötü Nefesle Savaşmanın 4 Yolu

Kötü nefes her yaştan insanı etkileyebilir. Ağız spreyi kullanmak sadece semptomları kapsar, çünkü kötü nefes bakteri oluşumunun sonucudur. Hava bu bakterilerden geçerken, kurur ve kötü kokuya neden olur. Siz ve çocuklarınız bu sorunu önlemek ve süreçte daha sağlıklı bir ağıza sahip olmak için dört kolay yol vardır.

1) Düzenli Olarak Fırçalamak

Dişlerimizi her gün iki kez fırçalamamız ve dişlerimizi temiz tutmak için diş ipi kullanmamız gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz, ancak birçok kişi diş etlerinin de temizlemeye ihtiyacı olduğunu unutur . Diş eti çizgisinin hemen altında, bakteriler uzun bir ziyaret için kamp yapabilirler. Dişlerinizi (ve diş etlerini) günde iki kez 2 dakika fırçalamak nefese ferahlık verir ve ağzınızı sağlıklı tutar. Yumuşak kıllı bir fırça kullandığınızdan emin olun. Sert kıllar diş etlerine zarar verebilir ve daha büyük bir problem oluşturabilir.

2) Dil Temizleyici Aparatlar Kullanın

Diliniz bakteri için yumuşak, nemli bir inkübatördür. Dil temizleyiciler, bu bakterileri uyandırmak ve dil üstündeki yumuşak yüzeyden atmak için harekete geçer. Her öğünden sonra bir dil temizleyici kullanın ve ağız içinde gıda kalıntısı kalmadığından emin olun. Dillerimizdeki daha az arta kalan yiyecek parçacıkları, bakteri büyümesi için daha az yakıt anlamına gelir. Tek kullanımlık dil temizleyicilerinin ortaya çıkması, bunun kötü nefesle savaşmanın kolay ve rahat bir yoludur. Dilinizin arkasından hafifçe dil yüzeyine sürün ve atın.

3) Kokulu (ve Şekerli) Gıdalardan Uzak Durun

Ağızlarımıza koyduğumuz şey, nefesimizin sonucu açısından büyük bir fark yaratabilir. Sodadan, şekerden ve tatlılardan elde edilen şekerler, nefese kötü koku veren, farklı kokularla besleyen bakterileri besler. Şekerli içeceklerden ve şekerlerden mümkün olduğunca kaçınmayı ve tercihlerinizi şekersiz sakızla değiştirmeyi deneyin. Bu doğal ağız temizleyici olan tükürüğün akışını arttırır.

4) Rutin Ağız ve Diş Sağlığı Temizliğinizi İhmal Etmeyin

Tamamen temiz bir ağız hissi, herhangi bir ev temizliği gibidir. Ağız sağlığınızı korumak, ağız kokusu için büyük bir fark yaratabilir, bunun için evde yapabileceğiniz çok şey var. Diş hekimleri ve profesyonel diş hijyeni uzmanları, bakterilerin saklanmayı sevdiği tüm yüzeyleri ve arayüzleri bilir. Her altı ayda bir düzenli diş hekimi randevularınıza gitmek, günlük temizlik düzeninizde dikkat edemeyeceğiniz noktaların doğru bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen