logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Çocuğunuz Parmak Emiyorsa..

Çocuğunuz Parmak Emiyorsa ;

Parmak emmek birçok çocukta yaygın olan alışkanlıklardan biridir. Aslında, tüm çocukların yaklaşık üçte biri hayatlarının ilk yıllarında parmaklarını emer. Ne yazık ki, başparmak emme, ağız sağlığında çok farklı sonuçlara yol açabilecek sağlıksız bir ağız alışkanlığıdır.

Başparmak Emmek, Ağız Sağlığı Sorunlarına Neden Olabilir

Ne yazık ki, başparmak emmek, ağız gelişimini olumsuz yönde etkileyen pek çok sözel gelişime yol açabilir. Başparmak emme, ağız kapalı olduğunda üst ve alt dişlerin kapanmadığı açık bir ısırık oluşturabilir. Damağın daralmasına ve bozulmasına yol açabilir, anormal konuşmaya neden olabilir ve yanlış hizalı ısırık paternleri yaygındır.

Çocuğunuz Neden Parmak Emer?

Sıkıntı, endişe, öfke, açlık ve hatta üzüntü, çocukların rahatça parmaklarını emmesine sebep olabilir.Çocuklar çoğunlukla rahatsızlık verici duygusal durumdan veya stresli bir durumdan dolayı rahatlık için başparmaklarını veya parmaklarını emerler.

Çocuğunuz parmaklarını veya parmaklarını 4 yaşına kadar emmeyi bırakmadıysa, onları sağlıklı bir genç gülüş geliştirebilecekleri şekilde alışkanlıktan ayırmalısınız. 4 yaşına gelince, çocuğunuzun ağzı hızla gelişir ve başparmak emme bu süreçte veya daha erken yaşta müdahale edilebilir.

Alışkanlığı Durdurmanın Yolu

Başparmak emmeyi önlemenin en basit yolu, çocuğunuzun ilk etapta parmaklarını emmesini tetikleyen şeylerin bulunmasıdır. Bunu tanımlayabiliyorsanız, davranışlarını olumlu bir takviye ile uyarlamalarına yardımcı olabilir veya onları zamanın önündeki duruma hazırlayabilirsiniz.


Uyarın

Başparmak emme işlemini sonlandırmanın en iyi yolu çocuğunuzun harekete geçmesidir. Onlara, başparmak emme uygulamasının kötü bir alışkanlık olduğunu ve mümkün olduğunca sağlıklı olabilmeleri için durması gerektiğini açıklayın.

Bir aile yaklaşımı

Aynı anda her yerde olamayacağınız için, çocuğunuzun kötü alışkanlıktan kurtulmasına yardımcı olmak için ailenizin yardımından yararlanın. Herkesin aynı dili ve müdahale tekniğini kullandığından emin olun, böylece çocuğunuzun neden alışkanlığı kırmaya ihtiyaçları olduğu konusunda tutarlı bir anlayışa sahip olur.

Dikkatlerini Dağıtın

Yönlendirme, başparmak emmenin üstesinden gelmek için başka harika bir yöntemdir. Çocuğunuzun parmağını emmesini yakalarsanız, dikkatlerini en sevdiği doldurulmuş hayvan ya da oyuncakla, dikkatini ve ellerini tutan bir şeyle, dikkatlerinin dağılmasını sağlamaya çalışın.

Kliniğimizi Ziyaret Edin

Başparmak emme, doğru bilgi ve sağlıklı alışkanlıklarla düzeltilebilen kötü bir sözlü alışkanlıktır.Randevu alarak kliniğimize gelin, böylece çocuğunuza sağlıklı bir gülümsemenin faydaları ve sağlıklı bir fırçalama ve diş ipi kullanarak ve ağızdan sağlıklı bir diyetle nasıl çalışabileceğini öğretebiliriz.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen