logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Çocuğunuzu Diş Fırçalama Rutinine Nasıl Alıştırırsınız?

Çocuğunuzu Diş Fırçalama Rutinine Nasıl Alıştırırsınız?

Diş çürüğü beş yaşın altındaki çocukları etkileyen en yaygın hastalıktır, ancak neredeyse tamamen önlenebilir. Her seferinde iki dakika boyunca günde iki kez fırçalayarak, çocukların dişlerinin çürüme şansını önemli ölçüde azaltabilir ve sağlıklı yetişkin bir gülümseme kazanmalarına yardımcı olabilirler. Bununla birlikte, yeni fırçaların dişlerini fırçalamaktan zevk alması ve bir fark yaratmak için yeterince uzun süre fırçalaması zor olabilir. Bu yüzden, ilk kez fırçalamanın tadını çıkarmasını ve daha iyi fırçalamalarına yardımcı olmayı nasıl sağlayabilirsiniz?

Videoları Kullan

İlk defa fırçalayanlar için, her seferinde iki dakika fırçalamak zor olabilir. Bu bir çok şeyden kaynaklanıyor, ancak çoğunlukla küçük çocukların hala dişlerini fırçalamaya odaklanmalarının zor olduğu bir gerçek. Diş fırçalama videosunu izlerken, çocuğunuzun dişini fırçalarken bir yandan da daha fazla eğlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu eğitici videolar, çocukların dişlerini fırçalamaya yönlendirmenize yardımcı olur ve her biri en az iki dakika sürer. Çocuğunuza uygun olduğunu düşündüğünüz ve izlemekten keyif alacak bir video bulmanızı öneririz.

Eğlenceli Diş Fırçası Alın

Çocuğunuzu kullanmayı sevdikleri eğlenceli bir diş fırçası alarak fırçalamaya ikna edebilirsiniz. Yeni bir diş fırçası ararken çocuğunuzu yanınıza alın ve çekici bulduğu birini seçmelerine izin verin. Ayrıca, diş fırçası sapının ellerine kolayca oturabildiğinden ve diş fırçasının kafasının ağızlarına sığacak kadar küçük olduğundan emin olun.

Elektrikli Diş Fırçasını Deneyin

Elektrikli diş fırçası, fırçalamaya başlayan çocuklar için çekici bir seçenektir, çünkü daha az el becerisi ve çalışmak için fiziksel hareket gerektirirler. Ek olarak, çoğu elektrikli diş fırçasının, operatöre ne kadar süre fırça bırakmak için zaman ayırdığını belirten fırçalama zamanlayıcılarının yanı sıra, çok sert fırçalarken kişiyi bilgilendiren bir basınç monitörü de vardır. Bazı elektrikli fırçalar yüzeysel temizlik sağlasada bazen dişlerin arayüzüne girmekte zorlanabilir. Çok mecbur kalınmadıkça manuel fırçadan elektrikli fırçaya geçişi 7-8 yaştan önce önermiyoruz.

Birlikte Fırçalayın

İlk kez fırçalamaya yardım etmenin en iyi yolu, onlarla fırçalamaktır. Bu, onlara özel fırçalama ipuçları vermenin yanı sıra, fırçalamalarının nasıl olduğuna da dikkat etmenizi sağlar. Ayrıca çocuğunuzla birlikte eğlenceli bir rutine girmenize ve birlikte biraz zaman geçirmenize yardımcı olabilir.

Yeni Çürük Savaşçıları Kliniğimize

Çocuğunuz yeni fırçalamaya başlıyorsa, kliniğimizi ziyaret edin. Pediatrik dişhekimimiz ve ekibimiz, onlara doğru bir şekilde nasıl fırçalanacağını ve ağız sağlığı hizmetlerinin daha iyi noktalarını öğrenmelerine yardımcı olmayı öğretebilir. Diş çürümesi neredeyse tamamen önlenebilir, çocuğunuzun sağlıklı bir fırçalama rutinine girerek sağlıklı bir gülümseme almasına yardımcı oluruz.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen