logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Yeni Ebeveynler İçin 4 İpucu

Yeni Ebeveynler İçin 4 İpucu

Yeni bir ebeveyn olmak, binlerce soru ve çok fazla araştırma ile dolu BÜYÜK bir meydan okumadır. Yeni ebeveynler için en sevdiğimiz diş ipuçlarından bazılarıyla yeni ebeveynlerin çocuklarına sağlıklı bir gülümseme kazandırmasına yardımcı olmak için buradayız!

Ağız Sağlığı Bakım Rutinine Başlayın

Soru: Bebeğimin dişleri henüz çıkmadı, ağzını temizlemek zorunda mıyım?

Cevap: evet! Bebeğin ilk dişi genellikle 8 aylık olana kadar patlamaz ancak ağızlarını temiz tutmak önemlidir. Dişetlerini nemli bir bez veya gazlı bezle temizleyerek ve yiyecek artıklarını çıkarmak için hafifçe dişetlerinin üzerine sürterek temizleyebilirsiniz. Çok yumuşak bir bebek diş fırçası kullanmayı tercih edebilir ve hassas diş etlerini zedelememek için çok az basınç kullanarak diş etlerini hafifçe fırçalayabilirsiniz. Bununla birlikte, nemli bir bez de işe yarar.

Çocuk Diş Doktoru Ziyareti

Amerikan Pediatrik Dişhekimliği Akademisi, ebeveynlere çocuklarının ilk doğum günlerinden önce dişleriyle ilgili bir çocuk diş hekimine gitmesini önermektedir. Çocuğunuzun ilk dişi genellikle 6 ila 10 aylıkken ortaya çıkar ve bu da çocuğunuz için konforlu bir dental klinik seçmenin tam zamanıdır.

Çocuğunuz için bir pediatrik diş hekimi seçerek, onlara ileride ağız problemi yaşatmayacak ve parlak bir gülümseme sağlıklı ağız vermiş olacaksınız. Pediatrik diş hekimi çocuğunuzun gülümsemesindeki herhangi bir sorunu teşhis edebilecek ve ağız sağlığı başarısı elde etmelerine yardımcı olmak için gereken bilgileri açıklayacaktır.

Ağız İçin Sağlıklı Gıdaları Tercih Edin

4-6 aylık yaşlarda, çoğu çocuk katı yiyecekler yemeye başlamaya hazırdır. Bu fırsatı, vücutlarının ve gelişmekte olan bir gülümsemenin takdir edeceği ağızdan sağlıklı yiyeceklere tanıtmak için kullanabilirsiniz. Muz, yumuşak patates ve avokado gibi yumuşak yiyecekler, katı bir diyete başlayan çocuklar için harika sağlıklı besinlerdir. Patateste Vitamin-A yüksektir ve sağlıklı dişleri ve diş etlerini destekler ve avokado, diş eti hastalığıyla savaşan bir folat içeren yüksek miktarda C Vitamini içerir.

Diş Fırçası

Çocuğunuzun ağzı gelişecek ve ağız sağlığı rutinlerinin gülüşlerine uyması için adapte olması gerekecek. Büyüdükçe, kolayca kavrayabilecekleri orta hassasiyette yumuşak kıllı fırçalardan birini seçebilirsiniz. Ayrıca, pediatrik diş hekimini yılda iki kez ziyaret ettiğinizden emin olun, böylece tedavi edilmeleri gereken gülümsemelerinde herhangi bir değişiklikten haberdar olabilirsiniz.

Kliniğimizi Düzenli Olarak Ziyaret Edin

Çocuğunuz için en iyi diş bakımını sağlamak bizim en önemli önceliğimizdir. Çocuğunuz ve dişhekimliği ihtiyaçları hakkında sizinle konuşmak isteriz. Bu şekilde, ömür boyu sürecek sağlıklı bir gülümseme kazanmalarına yardımcı olacak bir diş planı hazırlayabiliriz. Her yaştan çocuğu görüyoruz, bizi arayın ve bir klinik ziyareti planlayın! Diş hekiminin eğlencesini, ziyaret etmeyi ve çocuğunuz için konfor sağlamak istiyoruz. Randevu ayarlamak için bizi bugün arayın.

İLETİŞİM

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen