logo

0553 100 91 57 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-1 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-2 çocuk-diş-hekimi-sosyal-medya-4

Çocuğunuzun Diş İpi Nasıl Olmalıdır?

Çocuğunuzun Diş İpi Nasıl Olmalıdır?

Diş ipi, sağlıklı bir gülüşün, çürüklerden ve diş eti hastalığından uzak tutulmasında önemli bir rol oynar. Yine de, yanlış şekilde diş ipi vermek ve süreçteki hassas diş etlerine zarar vermek olabilecek ihtimaller arasındadır.Aşağıda, diş ipinin neden önemli olduğunu ve birkaç yaygın diş ipi hatasını açıkladık.

Sadece fırçalamak yeterli olmaz mı?

Diş ipi diş fırçasının dişler arasında ulaşamayacağı yerlerde plak birikmesini ortadan kaldırır. Yalnız fırçalama sadece ağızda bulunan toplam diş yüzey alanının yaklaşık 1 / 3'ünü kaplar, bu da plak ve oyuklar için çok fazla alan bırakır. Diş ipi kullanımı, plağın birikmesine neden olan dişler arasındaki gıdaları ve diğer kalıntıları çıkararak bunu düzeltmeye yardımcı olur. Plak birikmesi oral hastalığa ve çürüklere yol açar. Diş ipi, ağız hastalığından kaçınmak için ağzın tamamen temizlenmesine yardımcı olur.

Kolay diş ipi kullanımı ipuçları;

Diş ipi vermeye başlamak için asla geç değildir. Çocuklarınızın dişlerini diş ipi ile temizlemek için temel bir rehber:

  1. Herhangi iki dişin temas ettiği aralığa diş ipi uygulayın.
  2. 12-18 inç diş ipi kullanın. Bu çok zorsa, yumuşak diş ipi çekme gibi diş ipi kullanma araçlarını kullanmayı deneyin.
  3. Çocuklarınızın dişlerini temizlemek için geniş ve düz bir diş bandı kullanın. Diş ipinin genişliği, çocuk dişlerindeki daha geniş alanları temizlemeye yardımcı olur.
  4. Çocuğunuzun dişlerini temizlerken nazik davranın ve diş etlerine fazla baskı uygulamaktan kaçının.
  5. Dişlerin her iki tarafını ovuşturun ve diş eti çizgisinin altına hafifçe daldırdığınızdan emin olun.

Daha ayrıntılı diş ipi göstergeleri için, ADA tarafından sağlanan bu kullanışlı diş ipi kılavuzuna bakın.

Diş ipi kullanımında sık yapılabilen 4 hata

1 - Çok Hızlı Hareket Etmek

Çocuğunuz dişten dişe çok hızlı hareket ederse, dişlerindeki tartar birikimini tamamen temizlemeyebilir.Unutmayın: diş ipi dişlerinin arasındaki kalıntıları temizler, fakat aynı zamanda çürüklere yol açabilecek ince ve hasar veren bir plak tabakasının çıkarılmasına da yardımcı olur. Dişin her bir tarafını yaklaşık 10 saniye boyunca harcamanızı öneririz.

2 - Diş etlerinde kanama

Çocuğunuz bir süre ara verdiyse, tekrar diş ipi kullanmaya başladıklarında sızıntı şeklinde kanama olabilir. Diş eti kanamaları sıklıkla plak ve bakteri birikiminden kaynaklanan ağız hastalığını gösterir - tam olarak nasıl önlenir sorusunun cevabı oral hastalıklarla savaşmak için çocuğunuzun diş ipi kullanmaya devam etmesi gerekir.Sonunda, diş etleri daha az şişecek ve artık kanama olmayacaktır.

3 - Çok sık diş ipi kullanımı

Diş ipi sık sık diş eti dokusuna zarar verebilir ve diş eti hassasiyeti yapabilir. Diş etlerine zarar vermeden düzgün bir şekilde temizlemek için, fırçalamadan hemen sonra günde bir kez diş ipi kullanın.Çocuğunuzun diş ipini yatmadan önce kullanmasını öneriyoruz, çünkü diş ipi için yeterli zaman sağlar ve gece kapalı ağız ortamında bakteri üretimini engeller.

4 - Dişin tek tarafında diş ipi kullanmak

Bir çok insan dişlerinin her birinin sadece bir tarafında diş ipi kullanır çürüklere yol açan bakteriler/gıda artıkları çoğunlukla ilk hedef olarak ara boşlukları alır. Bu nedenle çocuğunuzun dişlerinin her iki tarafında da diş ipi kullanmaya özen gösterin..

Çocuklar düzenli olarak diş ipi kullanımı

Tam bir diş ipi rutini, diş plağının diş fırçalarının görünmeyeceği ve ulaşılamadığı dişeti çizgisinin altını içermelidir. Tedavi edilmeden bırakılırsa, diş kökünün yakınında plak birikmesi diş eti iltihabına ve diş kaybına yol açabilir. Diş fırçalama veya diş ipi çekerken diş etlerinde kanamalar genellikle dişeti hastalığının erken bir belirtisidir.

Çocuğunuz, dişi fırçalarken veya diş ipi kullanırken şişen diş etleri varsa, randevu almanın ve ağız sağlığını değerlendirmenin vaktidir. Kliniğimizden randevu almak için buraya tıklayabilirsiniz.



Yorum ve değerlendirmeleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

çocuklarda-zirkonyum

bilinçli-sedasyon

hijyen